MIKSI TUHLAAN AIKAA OPISKELUUN?

Heippa!

Tuntuupa ihan super hyvältä istua tässä koneen ääressä kynttilän valon loimussa ja naputella pitkästä aikaa postausta. Päivän askareet alkavat pikkuhiljaa olla plakkarissa ja olenkin itse asiassa ollut aika reipas jamppa tänään. Otin blogiin päheitä kuvia – tosin itku kurkussa, meinaa valoa on tähän vuoden aikaan niin rajallisesti, että kamppailin aurinkoa vastaan, että kerkesin hoitamaan homman, haha. Kuvaamisen, tuotosten muokkaamisen ja videon editoinnin lisäksi meikäläinen pyykkäsi viisi koneellista pyykkiä ja sain suurimman osan jo lajiteltua kaappeihin – kiitos pyykkituvan kuivausrummun. Me ollaan Jannen kanssa jouduttu viime aikoina käyttämään pyykkitupaa, sillä meidän pesukone päätti lähteä lomalle lompsis, ja lopettaa toimimasta. Tai kyllähän sen päälle saa, mutta hetken pyörittyään rupeaa huutamaan kuin demonin riivaama. Ja tämä tapahtui jo ennen kuin Janne ja Britney pelasi spiritismiä meillä (kaikesta mun vastustelusta huolimatta). Saatiin vihdoin tilattua huolto pahaiselle rakkineelle, joten eiköhän kohta taas pyykinpesu hoidu ihan kotoa käsin. Pakko kuitenkin myöntää, että positiivista pyykkituvan käytössä on se, että voi pestä enemmän kuin yhden koneellisen kerralla ja homma hoituu hujauksessa.

Mutta se pyykinpesusta, haha. En ole kirjoitellut ajatuksiani minnekään niin pitkään aikaan, että juttua syntyy ilmeisesti ihan mistä tahansa. Kuten jotkut ovat varmaankin huomanneet, olen tänä syksynä ollut hiljaisempi somessa. Syynä ovat olleet opintoni, joita varten suoritan paraikaa ammatillista harjoittelua ELLE lehdessä. Opiskelen markkinointia Metropoliassa ja kesällä olisi tarkoitus saada tämä neljän vuoden urakka sievään pakettiin ja valmistua tradenomiksi. Monet luokkatovereistani valmistuivat jo viime kesänä, mutta mulla on ollut niin paljon duunia opintojen lisäksi, etten halunnut kiirehtiä vaan yrittää pitää elämäni edes jonkin verran tasapainossa ja pitkittää koulun penkillä istumista hieman. ELLEn lisäksi meitsillä on toinen duuni, jota teen yleensä iltaisin (Luojan kiitos voin työskennellä kotoa käsin kuten Fifth Harmonyn tytöt konsanaan) ja oman sosiaalisen median päivittäminen. Oma some onkin jäänyt siis hiljaiseksi kuin hangella hiipivät tontut muiden velvollisuuksien olevan vahvemmin läsnä. Se on tietysti harmittanut, mutta olen nauttinut ihan mielettömästi harjoittelustani. Huikatkaa muuten ihmeessä, jos haluatte, että kirjoitan siitä oman erillisen postauksen. On ollut meinaa hauska huomata miten paljon muotilehdellä työskentely on herättänyt kysymyksiä ihmisissä.


Olen aina pitänyt opiskelua todella tärkeänä ja siksi haluan hoitaa sen kunnialla loppuun. Mulle ollaan ihmetelty miksi “tuhlaan aikaani opiskeluun”, kun mulla olisi mahdollisuus käyttää siihen kuluvat lukuisat tunnit esimerkiksi videoiden tekemiseen ja kanavieni kasvattamiseen. Koulun penkillä istuminen on mulle tällä hetkellä taloudellinen tappio, koska luonnollisesti keskittämällä kaiken aikani sosiaalisen median uraani voisin tienata paljon enemmän – onhan se mun tärkein tulonlähde tällä hetkellä. En kuitenkaan reilu viisi vuotta sitten aloittanut tätä kaikkea kolikot silmissä kiiluen vaan puhtaasti siksi, että halusin kirjoittaa ja kuvata – myöhemmin tehdä videoita ja toteuttaa itseäni sillä saralla. Ja juuri se itse tekeminen on mulle edelleen kaikista tärkeintä, vaikka onhan se siistiä, että saa tehtyä itselleen rakkaasta asiasta työn. Hankalinta opiskelun ja sosiaalisen median välillä pallottelun kanssa on se, että en saa tuotettua teille tarpeeksi sisältöä. Voisin tehdä pikaisesti editoituja vlogeja ja hätäisiä blogipostauksia – siihen pystyisin ajallisesti. Mulla itsellä on vain niin korkea standardi tuottamani sisällön laadulle, että mieluummin olen tekemättä mitään kuin julkaisen jotain juosten kustua. Toivon, että sisällön tuottamiseen käyttämäni tunnit välittyvät myös teille seuraajille ja olen vilpittömästi pahoillani siitä, etten saa julkaistua niin paljoa kuin toivoisin. Kiinnistän itse huomiota, jos joku suosikki somettajistani ei päivitä säännöllisesti, joten tiedän, että ainakin jotkut siellä pistävät sen myös merkille.


Iltaisin – tai noh, yön pienillä tunneilla, valvottuani aivan liian myöhään – mietin miten ihanaa olisi olla Edward Cullen, kun ei tarvitsisi nukkua silmänräpäystäkään, vaan voisi paiskia töitä vuorokauden ympäri, haha. Faktahan on se, että mulla ei ole aikaa kaikkeen ja tällä hetkellä korkeammalla prioriteeteissa ovat opintoni, koska haluan aloittaa kesän vastavalmistuneena. Vaikka harjoitteluni päättyy ensi viikolla, en täysin pääse keskittymään itseeni, sillä meillä on kovaa vauhtia käynnissä jokavuotisen Joulukalenterin kuvaukset, jotka vievät aina aikalailla koko joulun alusajan. Uusi vuosi alkaa meikäläisen osalta opinnäytetyön vääntämisellä ja aimokasalla kursseja. Lopetan kuitenkin toisessa työssäni, koska haluan antaa siihen kuluvan ajan teille. Pitäisi vain ehkä osata tehdä matskua rennommalla otteella ja olla miettimättä liikaa, vai mitä mieltä olette?

En halua missään nimessä antaa kuvaa, että opiskelu olisi mulle täyttä tuskaa ja kärvistelyä (vaikka onhan se osaksi sitäkin, haha), koska jos en kokisi sitä hyödylliseksi, en sitä tekisi. Markkinoinnin opiskelu kulkee käsi kädessä sosiaalisen median tekemisen kanssa ja tietotaitoni vaikuttajamarkkinoinnin saralla on avannut mulle siistejä mahdollisuuksia aina suurten yritysten konsultoimisesta erilaisten kampanjoiden suunnitteluun ja muun muassa bloggaajien “kouluttamiseen”. Vaikka tiedän, että valmistuttuani aion keskittyä pääsääntöisesti oman sisällön tuottamiseen, on mahtavaa pystyä sen rinnalla auttamaan erilaisissa projekteissa ja kasvattaa omaa ammattitaitoa ja ansioluetteloa. Ei voi koskaan tietää mihin suuntaan elämä tämän pojan vie, joten en ehkä siksi halua omistautua esimerkiksi täysin vain vaikkapa videoiden tekemiselle.

Huhheijaa, mikä ajatusten sekamelska tästä tekstistä tuli. Tuntuu, että näin tuppaa käydä, jos ei säännöllisesti pääse purkamaan mieltään. Tällä kertaa lopetan tähän ennen kuin näppäimistöni (ja aivoni) sulaa. Vaikka en nyt harjoitteluni loputtua saakaan kaikkea aikaa täysin itselleni, on mulla silti enemmän minuutteja vuorokaudessa omalle tekemiselle. Mulla on itseasiassa jo aamusella tulossa teille kosmetiikka-aiheista postausta ja tuossa kuvia selatessa löysin ihan mielettömän kivoja otoksia kesältä, jotka voisin alkuviikosta pamauttaa tänne nettiin. Musta on aina talven pimeyden kuohuessa kuin raivoava meri ihana uppoutua kesällä ikuistettuihin hetkiin. Mutta niistä lisää myöhemmin! Ihanaa viikonloppua itse kullekin ♡

OUTFIT OF THE DAY
JACKET : Levi’s “Type 3 Shepra” *
SHIRT : Tiger of Sweden “Biggie” *
BUM BAG : Urban Outfitters
PANTS : H&M
SHOES : Nike Air “Huarache” *
(*ad link / mainoslinkki)

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Essi
  November 26, 2017 at 08:57

  Ihanan helppolukuista ja ajatuksen vievää tekstiä!
  Luen aina silloin tällöin sun blogia ja on ihanaa kun voi lukea monta postausta samaan putkeen kun teksti on niin mukaansatempaavaa! 😍

  • Reply
   Valtteri
   November 26, 2017 at 11:24

   Kiitos super paljon! <3 Teen itse juurikin samaa, että menen blogiin ja luen useamman postauksen kerralla :) Kiva kuulla, että olet tykännyt!

 • Reply
  Ananas
  November 26, 2017 at 10:17

  Superhero❤️ ja ehkä pian joku pieni loma maybe etelän auringon alle🤔 (puhun tietenkin omasta valovoimaisuudestani)

  • Reply
   Valtteri
   November 26, 2017 at 11:25

   Babe <3 Hmm, sun valovoima herättäisi kyllä karhunkin talviunesta, joten ei ollenkaan huonompi idea ;)

 • Reply
  Jannevaltteri_
  November 26, 2017 at 10:22

  Ihana postaus jälleen kerran <33 Itse saatoin eksyä sun facebook sivulle ja näin sieltä, että olet ELLE:llä :D <3 Olen odottanut jo pitkään sitä että pääsee lukemaan sun "tuorean" postauksen <33 Itsekkin olen ollut fanisivun kanssa hiljainen, koska yksinkertaisesti multa loppuu aika !
  Sä saat kirjoittaa ihan mistä tahansa postauksen sillä oli aihe vaikka "höpöttelyä" niin se on mielenkiintoinen :) Kuvat on super täydellisiä <3333333

  • Reply
   Valtteri
   November 26, 2017 at 11:27

   Ihanaa kuulla, että postausta ollaan jo odoteltu :) Mäkin odotin hulluna, että pääsen taas kirjoittelemaan.

   Tuntuu, että monilla on tähän aikaan vuodesta kädet täynnä tekemistä. Sillon on tosi tärkeetä muistaa ottaa aikaa itselleen ja rauhoittumiseen – muuten ei välttämättä pää kestä :D Tsemppiä loppuvuoteen ihana! <3

 • Reply
  Noora
  November 26, 2017 at 13:10

  Tee ihmeessä ELLE harjoittelusta joku postaus. Kirjoitinkin tosta jo snäppiinkin, mutta ajattelin että ainekin tulee 100% varmasti täällä blogissa sun nähtyä tämä kommentti.
  Oot silti mun yksi lempibloggaaja, vaikket useasti tekisikään postauksia. Mutta kun teet niin tietää saavansa laatua :)

  • Reply
   Valtteri
   November 26, 2017 at 21:35

   Kiitos kovasti ihanista sanoista! :) Ja Ellestä tulee varmasti postausta!

 • Reply
  Ida
  November 26, 2017 at 20:34

  Ihanaa päästä lukeen pitkästä aikaa sulta uutta postausta! Näitä sun postauksia on jotenki super kiva lukee vaikka oliski paljon tekstiä ei ees huomaa sitä koska jotenki kirjotat niin sillä tavalla että näitä jaksaa lukea! <3

  • Reply
   Valtteri
   November 26, 2017 at 21:31

   Ihana kuulla! <3

 • Reply
  Heidi
  November 27, 2017 at 00:56

  Ihanat kuvat <3. Kiva kuulla sun ajatuksia opiskelusta ja työn ja opiskelun tasapainottamisesta. Itse tasapainottelen perhe-elämän, henkilökohtaisen ja lehdessä julkaistavien blogien sekä opiskelun välillä, ja tähän soppaan kai pitäisi se "oikeaan" työhön paluukin jotenkin soveltaa vuoden, parin päästä, kun nuorimmainen alkaa olla riitävän iso päiväkotiin. Suurin haave kuitenkin olisi, että sisällöntuottamisesta saisi rakennettua itselleen tarpeeksi tuottavan työn tässä tulevina vuosina.
  Ja hei, vaikka sä tekisitkin niitä videoita tai näitä postauksia vähän rennommalla otteella, niin jengi kyllä tykkää silti, ja kaikki kyllä ymmärtää sen, että opiskelut on nyt sulle tärkein juttu.

  • Reply
   Valtteri
   November 27, 2017 at 22:03

   Kun on paljon kaikkea elämässä samaan aikaan, se tuntuu kyllä yhdeltä nuoralla tanssimiselta! Toisaalta, kun löytää oikean tasapainon, homma luistaa ja saa asioita aikaiseksi :) Mulla on se tasapainon hakeminen vielä vähän vaiheessa, mutta uskon sen löytyvän sieltä vielä. Tosi paljon tsemppiä sinne! <3

 • Reply
  Sofia
  November 27, 2017 at 16:44

  Siis en voi kuin vain kehua tätä sun kirjoitustyyliä! ♥ Niin mukaansatempaavaa ja mukava lukea. Mua ainakin kiinnostaisi kuulla enemmän tuosta sun harjottelusta! On ihan ymmärrettävää jättää some vähän vähemmälle opiskelun myötä. Niin mäkin tein viime keväänä kirjoitusten aikaan :D

  • Reply
   Valtteri
   November 27, 2017 at 22:06

   Ihana kuulla, kiitos paljon! :) Ja jep, toisaalta tekee välillä tosi hyvää pitää breikkiä. Sain tässä syksyllä pariin otteeseen tuntea miltä “vapaa viikonloppu” tuntuu pitkästä aikaa – oli ihan mahtavaa.

 • Reply
  Jemina Virkkula
  November 27, 2017 at 20:15

  Ihana postaus valtteri!! ja siis mitä sua oon seuraillu niin ai että tykkään sun tyylistä <3

  mun blogissa ois kuvia ja youtube kanavalla myday -videota Lapin reissulta, video löytyy blogista :)

  https://plantifulmindj.blogspot.fi/

  • Reply
   Valtteri
   November 27, 2017 at 22:08

   Suurkiitos! <3

 • Reply
  E
  November 27, 2017 at 21:05

  Yessss lord ELLE harjoittelusta oma postaus, kiitos!😍 ihanaa että oot saanut nipistettyä aikaa taas blogipostauksille, näitä on odotettu!

  • Reply
   Valtteri
   November 27, 2017 at 22:08

   Ihanaa, että sitä odotellaan! :)

 • Reply
  Mustio
  December 14, 2017 at 15:00

  Tosi helmi toi farkkutakki! onko tarpeeksi lämmin talvella? kun pakkasta ei oo paljoa.

  • Reply
   Valtteri
   December 20, 2017 at 23:39

   Tykkään kanssa itse hurjasti! Ei oo mikään kaikista lämpimin vaihtoehto, mutta yhdistelemällä oikein pärjää ihan jees, kun siinä on vuori :)

 • Reply
  Oona
  July 10, 2018 at 09:57

  Eksyin ekaa kertaa blogiisi. Kivaa, että kirjoitat selkesti, järkeviä virkkeitä ja nnen kaikkea fiksusti ja oikein. Opiskelu kannattaa aina, mulla on kanssa hurjat suunnitelmat, minne mun omat opinnot yliopistossa mua vie tai mitä mun jo tekemät projektit poikii. “Koska CV” on aina hyvä syy!

  Tykkäilen su blogista ja tulen toistekin!

Leave a Reply