BITCHES BE LIKE: NEW YEAR, NEW ME

And I’m one of those bitches.
Joillekin syksy on aikaa, jolloin uudet tuulet puhaltavat puhkuen. Kesän loppuessa arjen tohina palaa ihmisten elämään, koulut ja työt jatkuvat, ja on mahdollisuus hypätä mukaan uusiin harrastuksiin ja kokemuksiin. Mulle kuitenkin uusi vuosi tuo tämän kyseisen retriitin.
Monet toitottavat sitä miten turhaa moinen karkeloiminen ja hulina asiasta on. Valtaosa kuitenkin palaa vanhoihin huonoihin tapoihinsa ja unohtaa uuden minänsä, he sanovat. Epäonnistuessa pettyy niin pahasti, että myllää oikein raivokkaasti niissä elämän myrkyissä, joista piti päästä eroon. Toki asia on silloin tällöin näin. Oikeastaan melko useinkin. Mutta silti tuntuu, että on se mahdollisuus. Tuntuu, että on oikea aika aloittaa ja voimaa onnistua yrityksessä.
En ole koskaan nähnyt asiaa uuden minän luomisena vaan pikemminkin paremman minän työstämisenä. Jokaisessa tyypissä on jotain hyvää. On ne omat vahvuudet. Silti koen, että aina on jotain parannettavaa. Ei kuitenkaan pidä hotkaista liian suurta palaa kerralla, koska mitä todennäköisimmin se jää kurkkuun kiinni ja homma oli sitten siinä. Viime vuonna lupasin itselleni, että ylitän itseni ja aloitin tanssin vuosien vitkuttelun jälkeen. Ensimmäiset tanssitunnit olivat osaltani totaalisia farsseja ja olin täysin murtunut. Muistan, kun istuin lamaantuneena bussissa tuntien loputtua ja olin niin kypsä pistämään pillit pussiin ja lopettaa leikin heti alkuunsa. Olen kuitenkin super ylpeä itsestäni, että jatkoin koko kevätlukukauden ja huomasin jo ikkipikkiriikkistä kehitystä itsessäni. Se oli mitä mahtavin tunne.
Minulla meni kymmenen vuotta rohkaista mieleni ja suunnata ensimmäiselle tanssitunnille. 13-vuotiaana mietin, että olen jo liian vanha. Mietin, että mun olisi pitänyt aloittaa jo ala-asteikäisenä, jos olisin halunnut tanssia. Menin 21-vuotiaana ensimmäiselle tunnilleni. Miettikääpä, jos olisin silloin teini-iän alussa ottanut jalat alleni ja jolkottanut tanssitunnille. Olisin Beyoncé! Typerintä tässä on se, että ainoa asia joka seisoi mun ja tanssin aloittamisen välissä oli pelko. Pelko siitä, että en osaa. Pelko siitä mitä muut ajattelevat.
Voitin sen pelon tänä vuonna. Toivon vaan, että siihen ei olisi mennyt lähemmäs kymmentä vuotta. Haluan kuitenkin, että opitte minun virheestä ja pistätte unelmanne aluille välittömästi. Pelko on niin turhaa. Se on pienempi paha kuin se, että viimeisinä elinvuosina voivottelee sitä mitä kaikkea olisi halunnut tehdä. Unelmat on mahdollista toteuttaa nyt. On turha aikailla.
Olen todella innoissani siitä mitä vuosi 2017 mahtaakaan tuo tullessaan. En ole varmaan koskaan ollut näin messevillä viboilla vuodenvaihteesta. Tehdään siitä maailman paras, eiks jeh?
Kiitos ihan jok’ikiselle, jotka ovat olleet messissä vuonna 2016. Kiitos, kiitos, kiitos! Haluan toivottaa näiden viime huhtikuussa räpsittyjen kuvien myötä (ompa muuten hassua, kun mulla ei oo viiksiä noissa) aivan megalomaanisen upeaa uutta vuotta 2017!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Aino
  December 31, 2016 at 17:11

  todella viisait sanoja ja ajatuksia! en oo tullutkaan ajatelleeksi sitä, kuinka uusivuosi vois olla mahdollisuus 'paremman minän työstämiseen' eikä siihen ainaiseen uuden minän luomiseen. tuo näkökulma sai mulle kyl paljon paremman fiiliksen just ennen uuden vuoden alkua, kiitos siitä!

  oon myös niin ylpeä susta, kun selätit pelon ja alotit tanssin! se on pääasia, että alotit sen kuitenkin ja jatkoit sinnikkäästi, vaikka se onkin vaikeeta. se onnistumisen tunne on niin mahtava ja voimaa antava, joten siitä on hyvä jatkaa :)

  tuhannet kiitokset myös sulle tästä vuodesta! <3 oon enemmän kuin innoissani siitä, mitä 2017 pitää sisällään!

 • Reply
  Anonymous
  December 31, 2016 at 18:43

  oon ihan fiiliksissä et oot alkanu taas kirjoittaa blogia, tätä on ootettu!😍🆘 oot lahjakas ja näkee et tän eteen on tehty duunia! kaikkee ihanaa uudelle vuodelle 2017!💝

 • Reply
  Jupsu Jupsukka
  December 31, 2016 at 23:44

  Mahtavaa uutta vuotta! 😍🎇

 • Reply
  tindeeh_
  January 1, 2017 at 02:52

  Mäkin toivon, että tästä vuodesta tulee parempi kuin edellinen! Ja yritän lopettaa asioita, jotka tekee musta huonomman ihmisen. Puhun pahaa monista ihmisistä kavereideni kanssa, eikä siinä ole mitään järkeä! Haluan lopettaa kaiken tuollaisen,jotta olisin parempi ihminen. Toivottavasti sulla on mahtava vuosi!❤

 • Reply
  Eveliina Sipola
  January 1, 2017 at 10:44

  Puhut kyllä asiaa! Ja oon pitkään halunnut soittaa Viulua ja oon sitten alkanut mietimään että onko se liian myöhäistä alkaa edes harkita sellasta. Nyt ku luin tän sun postauksen niin tuli sellainen olo että unelmien toteuttamiseen tarvitaan sinua itseään. Hyvää uuttavuotta sulle ja Jannelle!

 • Reply
  Pilvi Pikivirta
  January 1, 2017 at 14:01

  Herranjestas mitkä kuvat!! Mutta siis. Puhut niin totta tässä postauksessa ja jälleen pitää sanoa, että aika lailla samoja lauseita oon omassakin päässä pyöritellyt.

  Mulle 2016 oli henkilökohtasesti varmaan rankin, mitä koskaan on ollut, joten tätä vuotta ootin todellakin enemmän kun mitään. Päätin, että karistan kaikki vanhat suoraan sanottuna paskat harteilta ja tän vuoden mä kannan itseni ylpeänä ja en anna ulkopuolisten asioiden enään lytätä. Kuitenkin, tietyt jutut jatkuu vielä tänä vuonna, joten täysin en päässyt vielä eroon kaikesta.

  Asiasta toiseen. Tanssi on kyllä ihan mahtava laji! Ja ihan loistavaa, että oot päässyt tunneille. Parempi myöhään kun ei milloinkaan. Mä tanssin koko lapsuuden/varhaisnuoruuden, mutta sitten jalkapallo vei voiton ja sitä pelaan edelleen. Ja ihan totta, tanssissa ei voi koskaan olla liian hyvä ja tai varsinkaan liian vanha. Sen takia se onkin niin mahtava laji. Älä huoli Valtteri, sä voit vielä olla ja oot oman elämäs Beyoncé ;)

  Mullakin pelko meinas tyssätä mun jalkapallo harrastuksen tässä syksyllä. Jouduin tietyistä syistä pitään pidemmän tauon ja sitten pelkäsin, etten enään oo tarpeeks hyvä jatkamaan. Kuitenkin raahasin itteni treeneihin ja siitä se taas lähti. Ja sen pelon voittaminen on kyllä nimenomaan parhain tunne mitä on.

  Tästä tulikin vähän pidempi kommentti mitä meinasin, mutta oon tässäkin asiassa samaa mieltä: tulevasta vuodesta tulee mahtava ja siitä aion pitää kiinni!

  Ihan mahtavaa uutta vuotta sulle Valtteri (taas)❣ :P

  http://pilvipikivirta.blogspot.fi/

 • Reply
  Valtteri Sandberg
  January 1, 2017 at 18:03

  Joo! Parempi minä kuulostaa paljon paremmalta kuin uusi :) Ei vanhassa meinaa mitään vikaa ole, mutta parantaa voi aina :)

  Ihana Aino, kiitos sun sanoista <3 Oon niin samaa mieltä tosta onnistumisen tunteesta! Parasta ikinä :)

  Tuhannet kiitokset itsellesi! Oot mahtava tyyppi :) <3 Ihanaa uutta vuotta 2017!

 • Reply
  Valtteri Sandberg
  January 1, 2017 at 18:04

  Kiitos ihanasta kommentista! <3 Tämmöset motivoi ihan hurjasti tähän hommaan :) Aivan mahtavaa uutta vuotta 2017 sulle! :) <3

 • Reply
  Valtteri Sandberg
  January 1, 2017 at 18:04

  Kiitos samoin sulle! <3

 • Reply
  Valtteri Sandberg
  January 1, 2017 at 18:05

  Se on tärkeää, että tunnistaa itsessään sen asian jonka toivoo muuttavan. Se on on todella iso askel sen asian suhteen ja oot selvästikin ottanut sen :) Paljon tsemppiä sulle uudelle vuodelle! <3 Tiedän, että voit onnistua sun tavoitteissa :)

 • Reply
  Valtteri Sandberg
  January 1, 2017 at 18:06

  Nyt kuule tsekkaat netistä missä kaikkialla sun lähellä voi viulua soittaa ja suuntaat sinne! Oon niin samaa mieltä, että ainoa asia mikä on unelmien edessä on ihminen itse. Kun yrittää tarpeeksi paljon ja rohkeasti niin vaikka mikä on mahdollista :) Ihanaa uutta vuotta myös sulle meiltä <3

 • Reply
  Valtteri Sandberg
  January 1, 2017 at 18:11

  2016 oli todella rankka myös monelle mun läheiselle. Rakastan kuitenkin juuri sitä ajatusta uudesta vuodesta, että voi jättää ne vanhat, ikävät asiat taakseen ja jatkaa eteenpäin katse ylhäällä :) Ja vaikka ei ihan kaikkea saa karistettua (monet voi olla itsestään riippumattomia asioita) niin pääasia, että aloittaa jostakin. Kuten kirjoitin postauksessa, niin ei pidä ottaa liian isoa "muutoksen taakkaa" harteilleen.

  Aivan mahtavaa, että oot löytänyt oman lajisi! Mäkin harrastin ja jopa opetin sirkusta useamman vuoden, mutta tanssi on ehdottomasti ollut se, johon veri on vetänyt. Ja oot super, kun voitit pelkosi ja suuntasit takaisin treeneihin pidemmän tauon jälkeen! Toi motivoi mua jatkamaan tanssia nyt uudelleen, kun en syksyllä sitä kerennyt hullun kiireen takia tekemään. Kiitos siitä :)

  Ihanaa uutta vuotta, Pilvi! <3

Leave a Reply